Na kafi sa Tijanom Milovac

Na kafi sa Tijanom Milovac

Dragi moji, nije me dugo bilo, ali sada sam tu sa novitetima. 🙂

Nova kategorija “Na kafi sa…” će uvek biti drugačija i posebna. Svaki post će imati novog gosta. Nije tipičan intervju, već ću pokušati da vam približim druženje sa meni dragom osobom.

Divni gosti, zanimljive i škakljive teme vas očekuju. A počećemo sa Tijanom (@milovac_t).

Tijana i ja se znamo zvanično od 2. januara 2019 godine, a nezvanično jako jako dugo. 😀
Sa Tijanom sam spremila 5 “tema” o kojima smo dale mišljenje.

na kafi sa

PRESELJENJE U DRUGI GRAD/DRŽAVU
TIJANA: Preseljenje u drugi grad mi je uvijek bila uzbudljiva pomisao. Sada kada se to i dogodilo mogu samo reći da sam srećna i ispunjena. Došla sam u mnogo veći grad i samim tim je velika i neobicna promjena sa jedne strane, a sa druge strane mi je pomalo naporno i teško i jos uvijek se navikavam. Ništa ne ide samo po sebi i za sve treba vrijeme. Raduje me to što ovde imam priliku da napredujem i da se usavršavam. A posebno sam srećna što sam na korak do mojih snova tako da sve ostale stvari brzo zanemarim.
VIOLETA: I ja imam pozitivan stav po pitanju promene grada i države 🙂 Volela bih da živim u Italiji, ali trenutno mi nije u planu promena lokacije, mada nikad se ne zna… 😉

ORGANIZACIJA tvog instagrama, posla, života
TIJANA: Organizacija i kako uskladiti sve? Za mene je najbolja opcija puno obaveza, onda se najbolje organizujem i sve završim na vrijeme. Kada imam više slobodnog vremena najlošije iskoristim dan. Bez plana nema ni organizacije.
VIOLETA: Imam napisan blog post na ovu temu već duže vreme i zbog problema koji je imao moj blog (ukoliko ste me pratili na instagramu znate o čemu pričam 😀 ), ali sada sve radi i verovatno će uskoro da bude online 🙂 Ali sada ću vam izneti neke od mojih glavnih “segmenta” organizacije:
1. ustajanje rano (5h – 5:30h) – ko želi više od života i kome je malo 24h mora da ustaje rano.
2. zapisivanje – ne, ne mislim da otkucate u telefon obavezu i zaboravite je. Planer/Sveska i olovka, kada se rukom nešto zapiše ostaje 100% negde u glavi i na taj način ćete imati u podsvesti da trebate da odradite nešto, otvorite sveskicu i vidite šta.
3. alarm – zvuči smešno, ali ukoliko imam neku obavezu bitnu, obavezno navijem alarm da me dodatno podseti.

na kafi sa

HEJTERI I NEGATIVNI KOMENTARI 
TIJANA: Ja se na te negativne komentare nešto posebno i ne obazirem… U poslednje vrijeme ih sve manje čujem. Kada sam tek počela sa instagram objavama bilo je i toga, nisu prijali ali na neki način su mi davali motivaciju.
VIOLETA: Uff, kod mene je skroz suprotno. Na početku blogovanja nisam imala negativnih komentara, desi se po neki, ali ništa veliko ni ozbiljno. Sada već dobijam mnogo više. Imala sam situacije na odmoru, kada sam u danu dobijala jako dosta negativnih komentara i sve su za moj izgled, što je zanimljivo. Bila sam šokirana, ali me nije pogađalo, nisam ni odgovarala na takve poruke, sem na jednu… Ja imam onu “putnu paniku i nervozu” (pre polaska na put) i tako se desila jedna poruka u pogrešno vreme na koju sam odgovorila sa “romanom” i glasila je ovako nekako (preneću vam jedan deo, koncept):
“Poštovani, … bla, bla, bla, … Ukoliko Vam se ne dopadaju moje objave ne vidim razlog zašto ih pratite. Na instagramu ima svega i svačega, sigurno ćete pronaći nešto što Vama odgovara.
Srdačan pozdrav, Violeta. ”
I zaista to mislim, ne može svima sve da se svidi i svakome kome se ne dopada nešto “Doviđenja široko ti lepo polje” – što bi se reklo u narodu.
A zašto generalno ne odgovaram na negativne komentare? Isfrustrirane i nezadovojne osobe jedine mogu da nekome napišu negativan komentar. Dovoljno sam zadovoljna svojim životom da nema potrebe da se bakćem nezadovoljnima.

POSAO IZ SNOVA
TIJANA: Svaki posao kod kojeg mogu da ispoljim svoju kreativnu stranu je za mene posao iz snova. Gdje mogu da stvaram, smisljam i maštam. Modni dizajn je posao mojih snova, jer svu svoju energiju i ideje mogu da pretvorim u djelo. 🙂
VIOLETA:
Neću da ureknem, ali recimo da ja sada radim posao iz snova. 🙂
Kod mene se malo razlikuje. Kolegialnost, zdrav odnos, mala slatka kancelarija u kojoj se stvaraju i realizuju ideje. Pisanje i kreiranje… i na sve to se doda mnogo smeha, je posao iz snova.

na kafi sa

I za kraj NA KAFI SA … (kako ti se dopada i šta misliš o ovom vidu blog posta, koga bi još volela da vidiš na kafi…?)
TIJANA: Ideja je super, nešto novo na instagramu i blogu kao totalno osvježenje. Osim silnih tagovanja i nagradnih igara možemo se i na ovaj način povezati i bolje upoznati. Viki čista 10-ka. Kao sledećeg gosta voljela bi da vidim našu dragu i luckastu Sandru Simić (@sandrisimma), ne sumnjam da će to biti epizoda sa dosta humora.

 

XoXo, Violeta


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *