Letnji bioskop (Treći deo)

Letnji bioskop (Treći deo)

I treća nedelja je tu, i kraj mojih letnjih bioskopa. Ovog puta sam odlučila da to bude “moj teren”, znači horori 😀 I ovog puta sam rešila da vam predstavim jedne od mojih omiljenih filmova. Nadam se da ćete uživati u njima dok ih gledate 😉

 1. Shutter (srp.: Fotograf)
  – Radnja u “Shutteru” prati sudbinu mladog para (fotografa i njegove devojke), koji nakon saobraćajke primećuju misteriozne bele senke na svojim fotografijama. Da se radi o nečem natprirodnom, potvrđuju im i jeziva priviđenja u kojima se pojavljuje tajanstvena crnokosa devojka. Naravno, sama radnja nije baš tako jednostavna, neizvesnost i napetost je do samog kraja.
 2. The Exorcism Of Emily Rose (srp.: Isterivanje đavola iz Emili Rouz)
  – Film je snimljen prema istinitim događajima, po mom skromno mišljenju – nije mnogo strašan,  ali sama pomisao da je rađeno po istinitnim događajima stvara strah, pa čak i sad dok pišem ovo na osnovnu sećanja. Emili Rouz je bila normalna tinejdžerka koja je postala meta zastrašujućih demonskih sila, sila koje će uznemiriti i šokirati sve ljude u njenom gradu. Ako imate hrabrosti obavezno odgledajte i na kraju vidite da li je Emili uspela da se izbori sa svim demonima ili je ipak bila jača smrt?
 3. The Conjuring (srp.: Prizivanje zla)
  -Takođe, film koji je rađen po istinitnim događajima. Za razliku od prethodnog, ovaj film je strašan sam po sebi, i samim tim što znamo da se to negde nekome već desilo, daje još veću tenziju, napetost i paniku. Radi se o jednoj porodici koja ima pet ćerki. Kupili su staru kuću van grada. Kako su se preselili u novo-staru kuću počele su da im se dešavaju čudne i zastrašujuće stvari, koje su u početku primetile samo ćerke. Zastrašujuće stvari koje su se dešavale najviše su pogodile majku i okrenule je protiv ćerki. Da ih ubije. Da li su ćerke uspele da vrate majku u normalu i pobede zlo?
 4. Insidious (srp.: Astralna podmuklost)
  – Priča se usredsređuje na bračni bar čiji sin neobjašnjivo upada u komatozno stanje i postaje vozilo za duhove u astralnom svetu. Mali dečak, upada u “komu” i tada svi problemi kreću. Saznanje roditelja da to nije koma kako doktori tvrde, već astalna projekcija . Zapravo, duh iz dečakovog tela dok spava, napušta telo i leti. S obzirom da je mali i da ništa od toga ne razume mislio je da su to samo snovi i da je zapravo on superheroj. Ali dečak je radoznao,  pa je u tom letenju zalutao u svet mrtvih. Kako je mali dečak uopšte došao do tog stanja? I da li se izborio sa svim tim, da li je ostao živ, obavezno pogledajte film ako već niste..
 5. The Grudge, 2004 godine (srp.: Kletva)
  – Kuća. U kući kletva. Postoji verovanje da se, kada osoba umre u naletu besa, stvara smrtonosna kletva koja ubija svakog ko „naleti“ na nju i koja se prenosi poput virusa. Koga smrtonosna kletva zarazi – umire, a nova se kletva rađa i poput virusa prenosi na svakoga ko uđe u – kuću. Da li bi vi smeli da uđete u tu kuću? Da li je mlada studenkinja (Sarah Michelle Gellar) mogla da se izbori sa tom kletvom ili je ipak i ona umrla?

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *