Čokoladni kolač – Dr. Oetker

Čokoladni kolač – Dr. Oetker

Zdravo! Nova kategorija i novo poglavlje vas čeka na blogu, a to je kuvanje. Moja kuma će trenutno biti najviše oduševljena što sam je konačno poslušala 😀 😛

Brzi, laki i jednostavni recepti će se nalaziti u “odeljku COOKING”. Zdravi, ali i malo manje zdravi 😀


Ja zaista jedem sve (sve sem maline), ali se trudim da se što zdravije hranim. Istina je da ne mogu da odolim ni slatkišima ni slanišima koji su sve samo zdravi nisu. Može se reći da kod mene vlada “balans” koliko zdravog, toliko i nezdravog. Ono što jedem  i što volim ću i deliti sa vama!

Krećemo sa novom poslalticom, koju sam skoro otkrila i odmah zavolela. Čokoladni kolač – Dr. Oetker.

Sve što vam je potrebno za ovu čokoladnu poslasticu je:

  • 3 jaja
  • 150 gr maslaca ili margarina
  • 50 ml mleka
  •  1 kesa (smesa) Čokoladni kolač, Dr. Oetker
  • Kakao
  • Menaž glazura
  • Srculenca za dekoraciju

Priprema:
Mikserom umutiti 150 g maslaca ili margarina sa 3 jaja, mutiti dok se ne sjedini i postane penasto. Dodati 50 ml mleka (ja sam slučajno dodala i malo više, omaklo mi se) i sadržaj Čokoladnog kolača iz kese (pazite kada otvorite kesu da vas miris ne opije, jer miriše čarobno). Mutiti mikserom na maksimalnoj brzini 1-2 minuta, zapravo dok se smesa ne sjedini i naravno ne smeju da budu grumuljice.

Dobijenu smesu sipati u pleh sa obloženim papirom za pečenje. Peći na 190-200 stepeni oko 20 minuta.

Dok se hladi kolač izvadite iz pleha i skinete papir za pečenje. Ukoliko želite, možete ga viljuškom izbosti na par mesta i dok je još topao (mlakušan) preliti ga Menaž glazurom.

… sačekajte da se ohladi i Uživajte!

Za dekoraciju ovog predivnog kolača sam iskoristila kakao i srculenca (Dan zaljubljenih je i ukoliko vaš dragi voli čokoladni kolač evo jedne brze i ukusne ideje) 😉

 


Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *