365ti dan u 2017toj

365ti dan u 2017toj

Nedelja. 31.12.2017. Poslednji post u 2017toj godini. 

Decembar. Mesec uspomena. Mesec ljubavi i bola. Mesec koji vrišti Oprosti i Voli. Decembar, poslednji mesec u godini. Mesec nadanja, odmora i ostvarivanja snova. Decembar MOJ mesec!

Na pragu nam je nova godina. Kuca na vrata, samo što nije zakoračila i napravila prvi korak.
Nisam osoba koju uhvati euforija pred Novu godinu. To je za mene dan kao i svaki drugi. Mada moram vam priznati da me je ove godine nešto uhvatila i to čim je došao decembar. Nekako i jedva čekam da dođe 2018ta. Nisam se baš proslavila ovom godinom. Valjda svi mi imamo te momente u životu kad nam ništa ne ide. Mada imala sam ja i lepih momenata. Ali ova godina je nekako puna lekcija. Životnih lekcija. Tako da ću u 2018tu svakako ući za jednu godinu starija i pametnija 😉
Do sada, ova godina mi se čini najgorom, mada kako je došao Decembar svi problemi su počeli da se rešavaju… iz dana u dan mi osmeh nije silazio sa lica. Onaj osmeh iz srca. To samo znači da kakva god bila godina na kraju je ipak bilo osmeha 😀
Najviše pamtim one godine. Onaj decembar kada ne želim da se zavriši. Kada želim da zaustavim vreme ili što Željko Samardžić kaže “Zaustavite januar da ne prođe mi decembar i Novu godinu, nema šta da traži tu… Zaustavite januar, nek ponovi se decembar bar 12 puta još, neće da mi dosadi..” Zaista, taj decembar, zapravo svaki decembar mi je do sada bio u tom maniru. Evo i ovaj je manje više takav. Ali sa nestrpljenjem ćekam tu 2018tu i povodom toga odlučila sam da sumiram 2017tu.

Godina 2017

Još neki sat i goodbye 2017. Na samom početku mi svašta prolazi kroz glavu. Svašta sam prošla i doživela za ovih godinu dana. Ali mogla bih za početak svima da se zahvalim. Hvala za svaki pregled, za svaki komentar, za svaku predivnu poruku. Hvala na lepim rečima jer su mi ulivali nadu i davali ludačku energiju za dalje. Nadam se da vam je 2017ta bila dobra godina, ako nije sigurno vas nešto mnogo lepo očekuje u 2018toj!

Osvrnuću se na 2017tu godinu kao uspešnu godinu sa mnogo uspona i padovima. Ove godine sam mnogo toga naučila i počelao da radim stvari koje sam uvek imala na umu.

Na početku 2017te godine, trovanje hrane, bakterije… od bolnice do bolnice. Ali neću vam pisati o lošim stvarima. Idemo ispočetka.
Početkom 2017te konačno moj diplomski završen. Končano diploma u rukama. Mnogi su mislili da ću odustati od fakulteta, jer su me neki predmeti baš zezali. Ali izborila sam se 😀

U roku od godinu dana, rešila sam sva svoja ograničenja i očekivanja od sebe i učila sam. Radila na sebi. Otvorila sam BLOG. U nadi da mi skloni misli od svih stvari koje su crne i negativne. Od svih svtari koje su mi se dešavale. U roku od dve nedelje od otvaranja bloga dobila sam prvu saradnju. Posle prve odmah i drugu. Evo sad sedam meseci kako imam blog, uskoro će i osmi mesec, blog ima preko 16 000 pregleda. Tu su i strane zemlje. Rusija je trenutno na prvom mestu od svih zemalja koje prate moj blog. Jedna sporedna stvar mog života je postala prva i glavna stvar. Sa tim sam rešila da se mnogo više posvetim blogu i da naučim sve što trenutno ne znam.

Takođe, ova godina je bila turbuletna za moje prijatelje. Mnoge sam lepo ispratila iz svog života. I možda sam se i promenila i sazrela i shvatila mnoge stvari. Ali baš zbog toga znam koga želim u životu. Naravno, tu su novi ljudi. Novi prijatelji. Neki iz Srbije, neki van nje. Žao mi je, ali daljine mene vuku. More i okeani. Zemlje daleke. Pa samim tim i takvi ljudi, takvi prijatelji!

Ali s jedne strane, one druge. U 2017toj je bilo dosta negativnih stvari. Bilo je dosta dana kada sam bila pod sumnjama. Dani kada sam izgubila fokus. Kada su mi pogrešni ljudi odvraćali pažnju. Trenutke u kojima sam postojala, a nisam živela. Događaji koji su me izbacili iz ravnoteže. Dani gde mi je sve dosadno, gde me je sve ljutilo ili šokiralo. Ali sve je to valjda deo ovog života. Verujem da moramo proći svi to ne bi li naučili da razlikujemo dobre dane od onih loših. Ponekad moramo da dodirnemo dno mora sa nogama da bi se oslobodili i bacili u visine. Ponekad je upravo ta frustracija koja nam daje snagu da se ponašamo, da znamo da rešavamo neprijatne životne situacije.

U 2018tu ulazim sa velikim ciljevima. Verujem da ću do kraja 2018te sve ostvariti. Želela bih da se još više posvetim blogu i vama… Imam još mnogo stvari u glavi sa kojima se moram suociti u 2018toj.

A vama…
Želim vam da izbacite sve negativne ljude iz vašeg života. Želim da sami sa sobom u miru razmislite o ciljevima i odlukama, da slušate samo vaš unutrašnji osećaj. Želim vam najviše zdravlja, jer zaista ima istine u onome kad nam stari kažu: “Najsrećniji si kada si zdrav!” Zaista je tako. Cele godine sam po bolicama. Osetila sam tu sreću tek na kraju godine! Želim vam mnogo ljubavi, jer nema ništa lepše nego kad ste zaljubljeni i kada vas neko voli. Želim da 2018ta bude vaša godina. Da ostvarite sve što ste zamislili. Da sami sebe motivišete, jer ni jedan govornik ni motivator to ne zna bolje od vas samih. Volite sebe.

Nadam se da ćete uživati isto koliko ću i ja u svakom novom danu. Nova knjiga se sutra otvara. Na vama je kako ćete ispuniti 1 list, a i narednih 364!

Budite jaki, hrabri i uspešni.

Želim vam srećnu i uspešnu 2018tu godine!

 


Reader Comments

  1. Predivno! Svaka rijec ima emociju, svaka recenica smisao! Vidi se koliko si se unijela u pisanje. Jako mi se svida!!

  2. Ja sam iskreno jedva čekala da prođe 2017. Jeste da se ništa ne menja, već mi treba da menjamo neke stvari, ali nekako mi je lakše kad imam osećaj da okrećem novi list 😀 Nadam se da ćeš ispuniti sve svoje ciljeve, srećna ti Nova godina 🙂

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *